Search
Ervaringen van clienten en hun ouders

Op deze pagina leest u een aantal ervaringen van clienten (en hun ouders) die door mij gecoached werden. Deze ervaringen zijn allemaal geplaatst met toestemming van de betrokkenen.

 

Brugklasbegeleiding

Onze dochter is dit schooljaar gestart in de brugklas. Al vanaf de allereerste dag vond ze het niet leuk op de middelbare school. Gaandeweg het schooljaar werd het steeds moeilijker voor onze dochter. Uiteindelijk vond ze de hele school een 'stom' iets. Ook haar cijfers holden achteruit.

Toen ze met steeds meer tegenzin naar school ging hebben we gesprekken aangevraagd op school. Men kwam na een gesprekje tot de conclusie dat onze dochter het echt niet naar haar zin had op school en dat ze extreem veel moeite had om te wennen. Ze miste de oude basisschool. De school zou extra aandacht aan haar besteden en ook aan de sfeer in de klas. Maar daarnaast leek het ons allemaal een goed idee om ook kindercoach Jeanet in te schakelen.

Jeanet heeft onze dochter laten inzien dat je sommige situaties niet kan veranderen, het is zoals het is, maar dat je wel je gedachten over de situatie kan veranderen. Wanneer je negatieve gedachten aandacht blijft geven geef je jezelf geen ruimte om ook positieve dingen te zien. En die zijn er altijd, hoe klein ook. Gaandeweg is onze dochter dat gaan inzien en gaan toepassen op school. Ze had daarvoor wel even de tijd nodig, maar uiteindelijk gaat ze nu met meer plezier naar school en is ze een stuk vrolijker!

 

Onrust en tics

Onze zoon van 10 jaar kwam bij Jeanet omdat hij veel last had van spanning wat onrust en tics gaf. Vooral op school was dat erg lastig voor hem, de juf en de klas.

Jeanet en hij zijn samen aan de slag gegaan om te leren hoe je rustig kunt worden als het bijv. druk is in de klas. Al heel snel merkten we dat de tics afnamen en na een tijdje zelfs verdwenen zijn. Een rustig gevoel oproepen is nu ook veel makkelijker voor hem. Het helpt onze zoon om zijn werk beter te doen, omdat hij nu rustiger over iets kan nadenken.

Ook heeft Jeanet hem geholpen om na te denken over wat te doen in de sociale omgang met anderen. Wat zeg je wel of wat zeg je nu niet. De zaken uitleggen en benoemen gaf al heel veel inzicht en ook een zekerder gevoel bij hem in de sociale omgang.

We zijn er blij mee dat in korte tijd zoveel bereikt kon worden. Voor onze zoon een grote stap in zijn ontwikkeling wat hem veel rust geeft.

 

 

Positief denken

Onze dochter dacht vaak negatief over zichzelf, en viel daarom op school buiten de groep. Dit leidde er toe dat ze gepest werd. Na een gesprek met de juf hierover verwees ze ons door naar Jeanet.

We vinden het bijzonder dat in slechts een paar bezoeken al zienderogen vooruitgang werd geboekt. Onze dochter staat nu veel positiever in het leven en daardoor gaat het ook beter op school. Met tegenslagen gaat ze nu veel beter om ipv chagrijnig te blijven schudt ze het nu makkelijker van haar af en gaat ze weer verder.
Het coachen van Jeanet heeft dan ook gezorgd dat we ons nu veel minder zorgen maken om onze dochter. En dat is veel waard.


Lastig om je te uiten...

Wij hebben een fijn en goed gevoel overgehouden aan het coachen van onze dochter. Via school zijn we terecht gekomen bij GroeienderWijs en nu terugkijkend is er zo'n voortuitgang geboekt. Onze dochter wist namelijk heel goed wat ze wilde maar kon zich vaak niet goed uiten. Dit was lastig voor ons maar met name voor haar zelf. Wij wisten niet meer wat we konden bieden en hiermee heeft Jeanet ons begeleid naar een dochter die we beter begrijpen. Het bood ons veel inzichten en hierdoor konden we ook meer begrip tonen en opbrengen. Dit had natuurlijk een wisselwerking op ons allemaal. Onze dochter ging altijd met plezier naar "juf Jeanet" en kwam altijd enthousiast terug. Ook zij heeft hier veel aan gehad. Dit uit zich in haar verbeterde gedrag maar ook de prestaties op school. Heerlijk om zo'n fijn en vrolijk meisje in ons gezin te hebben!
 

Angst na inbraak 
 
Onze dochter Roos (fictieve naam) van 10 jaar heeft het er moeilijk mee gehad. Ze was bang in huis. Ze durfde niet alleen naar boven, niet alleen te douchen, niet alleen boven op zolder te slapen, niet alleen naar de bijkeuken. ’s Nachts werd ze bang wakker.We hebben het een paar maanden aangekeken en we hebben haar zo veel mogelijk gesteund.Maar de angst werd niet minder.
 
Bij toeval kwamen we in contact met Jeanet en zij kon haar helpen.Roos wilde in eerste instantie niet dat Jeanet zou komen, ze wilde het niet meer over de inbraak hebben.We hebben Jeanet toch laten komen, en met succes.Jeanet is 3 keer geweest.
 
De eerste keer heeft Jeanet de angst met Roos besproken om een duidelijk beeld te krijgen.De tweede keer heeft Jeanet haar een oefening aangeleerd hoe ze zich prettig kan voelen. Deze oefening heeft ze een aantal keren per dag geoefend zodat ze het toe kan passen als het nodig is. Vanaf toen durfde ze voor korte tijd alleen naar boven.De derde keer dat Jeanet is geweest is er nog een oefening geleerd, namelijk om de angst die je voelt om te zetten naar een veilig, ontspannen gevoel.Deze twee oefeningen doet ze nu zelf voor het slapen gaan en het is geweldig hoe ze zich in korte tijd weer veilig voelt in haar eigen huis. Afgelopen weekend is ze zelfs even alleen thuis gebleven terwijl wij boodschappen gingen doen.
 
Inmiddels zijn we een paar maanden verder en heeft Roos het weer fijn. Soms komen de angstgevoelens nog wel weer even terug, maar dan is ze goed in staat die angst om te zetten in een fijn gevoel.Een aantal weken geleden is er tijdens een dagje uit in de auto van vrienden waarmee we op pad waren ingebroken. Er was een ruitje ingeslagen en er waren wat spullen gestolen. Dit veroorzaakte bij Roos angstgevoelens op. Ze heeft de oefeningen gedaan en na korte tijd had ze alles weer onder controle.
 
In het evaluatiegesprek hebben we van Jeanet gehoord dat ze deze oefeningen haar hele leven kan blijven gebruiken wanneer het nodig is. De oefeningen zijn toepasbaar in de meest uiteenlopende situaties die spanning veroorzaken. We zijn dan ook blij dat we met Jeanet in contact zijn gekomen.
 

 

 

 

GroeienderWijs, om het samen weer zelf te doen!